Trasee pentru biciclete în Tîrgu Mureș

by

Reprezentanți ai sectorului privat, ai societății civile prin ONG-uri și ai primăriei Tîrgu Mureș, conlucrează la proiectul pentru traseele cicliste și pietonale în oraș.

Motivația vine din lipsa infrastructurii pentru transportul alternativ, și în consecință lipsa confortului și a siguranței în deplasarea nemotorizată – includem aici si mersul pe jos.

Efectele utilizării automobilului în oraș (un oraș care permite parcurgerea distanțelor, relativ scurte) se simt și se văd: începând cu durata de deplasare în permanentă creștere, dificultatea găsirii locurilor de parcare, și culminând cu calitatea aerului respirat – și în acest caz, precaritatea se simte și se vede.


Imagine preluată din Strategia de dezvoltare a rețelei de piste pentru biciclete, p.18

Putem alege să mergem pe jos, sau cu bicicleta. Iar pentru a spori / îmbogăți experiența, se lucrează la traseele pietonale și pentru bicicliști care vor lega cartierele, obiectivele de importanță din oraș, în strânsă legătură cu liniile și stațiile de transport public. Pentru că existența unei alternative viabile impune și interconectare, bună relaționare și eficientizare în deplasare.

Toate aceste aspecte, împreună cu altele, se încadrează în obiectivele de sustenabilitate urmărite în dezvoltarea urbană la nivel european, și concură pentru crearea unui peisaj urban prietenos, agreabil, la scară umană.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: