San-ICE-tier 2010

by

Piata teatrului este in reconstructie. Piata este un monument de arhitectura, si ca urmare reconstructia tine de fapt de consolidarea structurii parcarii subterane, rezolvarea rosturilor de tasare precum si replacarea zonei pietonale. Spatiile verzi vor fi reogranizate, fantana arteziana va fi schimbata, iar pietonalul va fi placat cu piatra naturala. In mare astea vor fi schimbarile proiectate.
Cateva perspective orientative pot fi vizionate pe siteul proiectantului general: http://www.planwerkcluj.org
O problema majora a pietei de astazi este accesibilitatea pentru persoanele cu disabilitati si a carucioarelor pentru copii. Teatrul este accesibil doar inconjurand insula dinspre str. Kossuth(Calarasilor).

Ori aceasta problema nu va fi rezolvata, pentru ca nu s-a dat un aviz favorabil in acest sens . Se pot desfiinta si reorganiza spatii verzi, se poate modifica fantana arteziana dar rampa pentru handicapati nu se poate.
Bine, atunci sa vedem ce se poate?

De exemplu, se poate amenaja un patinoar artificial care sa ocupe cam toata zona pietonala. Se pot amenaja chioscuri si buticuri in gen mahala in fata patinoarului.
Se pot da in concesiune (sau amenaja ilegal?) spatii verzi pentru terase de vara, cu o platforma din dale autoblocante cu model de covor persan.
Toate acestea se asorteaza cu imaginea pietei si sunt benefice pentru conservarea imaginii arhitecturale de ansamblu.(Chiar daca e in reconstructie)

2 răspunsuri to “San-ICE-tier 2010”

  1. kbirthler Says:

    O mica completare, propunerile pt. piata se gasesc la http://www.planwerkcluj.org la proiecte, spatii publice, piata teatrului.
    E nevoie de aviz pt. rampe? Sper sa ne raspunda Planwerk aici.

  2. Timea Paal Says:

    despre patrimoniu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: